13 Δεκ 2018

Προς... "ευήκοους αποδέκτες"!!!


Αλίμονο αν ο όποιος δήμαρχος Λαρισαίων δεν κατέληγε στην δήλωσή του για την ΑΕΛ λέγοντας πως...
..."απαιτεί από όλους τους θεσμικούς φορείς ισονομία και δίκαιη αντιμετώπιση της ομάδας της πόλης μας", όταν μάλιστα του το ζητάει για τους δικούς της λόγους η ίδια η διοίκηση της ΠΑΕ. Πόσο μάλλον ο Απόστολος Καλογιάννης, που ως πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου τότε, στάθηκε δίπλα στον αείμνηστο Αριστείδη Λαμπρούλη, όταν εκείνος έθεσε εαυτόν επικεφαλής του μεγάλου ξεσηκωμού του '88 κι όχι φυσικά γιατί κόπτονταν ως κομουνιστής για τις ΠΑΕ και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αλλά γιατί το ζητούσε με τη στάση του ο λαός της πόλης!


Κι αλίμονο δυο φορές, αν το ζητούμενο για έναν δήμαρχο δεν ήταν πάντα η ενότητα αυτής της πόλης σε όλα τα επίπεδα κι αν δεν φρόντιζε το αντίστοιχο μήνυμά του να είναι σαφές και ξεκάθαρο, όπως ήταν άλλωστε το συγκεκριμένο, γεγονός το οποίο αναγκάστηκε δυστυχώς κι ο ίδιος να επισημάνει με συμπληρωματική δήλωση του γραφείου Τύπου, όταν διέκρινε προφανώς διάθεση παρερμηνείας από εκεί που δεν θα έπρεπε...

Απ' την άλλη, αντιλαμβάνομαι γιατί η ΠΑΕ ΑΕΛ απομόνωσε στη δική της ανακοίνωση την "μηνυματική κατακλείδα" της τοποθέτησης του κ. Καλογιάννη, προκειμένου να δημιουργήσει μέσω των ΜΜΕ πανελλήνιας εμβέλειας τις εντυπώσεις που εκείνη ήθελε στην επίκαιρη κόντρα της με το καθεστώς της ΕΠΟ και την Επιτροπή Διαιτησίας.

Στο εσωτερικό της Λάρισας όμως, γιατί εδώ κρύβονται και τα σημαντικά αυτής της υπόθεσης, περισσότερη κουβέντα έγινε για το σημείο της δήλωσης του δημάρχου που αναφέρει πως "η ενότητα της πόλης σε σχέση με την ΑΕΛ έχει διαταραχθεί σοβαρά με ευθύνη άλλων και σίγουρα όχι δική μου. Σχετικές προτροπές έχω απευθύνει επανειλημμένως προς όλους τους εμπλεκόμενους με το όνομα της ΑΕΛ. Δημόσια και κατ’ ιδίαν. Επανειλημμένα είπα: χαμηλώστε τους τόνους. Λιγότερα λόγια και περισσότερα έργα. Είναι περιττό να δηλώσω πως δεν εισακούστηκα"!!!

Ελπίζω πως δηλώνοντας "ευήκοοι αποδέκτες", τα μέλη του Δ.Σ. - αφού δεν θέλουν να τους ταυτίζουμε με τον μεγαλομέτοχο - θα μεταφέρουν εκεί που πρέπει και αυτό το μήνυμα, αντιλαμβανόμενοι ότι μπορείς πολύ πιο εύκολα να συνεννοηθείς κατ' αρχάς με έναν, παρά με τους πολλούς, όταν φυσικά κι αυτός ο ένας είναι ευήκοος αποδέκτης. 

Αν τα καταφέρουν και δεν μείνουν στο "άλλα λέει η θεια μ' κι άλλ' ακούν τ' αυτιά μ'" της ανακοίνωσης, θα πάρουν το credit που ζητούν και για την μεταστροφή της απόφασης του μεγαλομετόχου για μη κάθοδο της ομάδας στον αγώνα με την ΑΕΚ, ανεξάρτητα αν η κρατούσα αίσθηση κάνει λόγο για κακοπαιγμένο show. Αν όμως όχι, θα έχουν αποτύχει και τότε έχοντας ευθύνη απέναντι πλέον και προσωπικά στον δήμαρχο, στον οποίο οι ίδιοι απευθύνθηκαν και εκτέθηκαν στην προκειμένη περίπτωση, θα πρέπει να πάρουν τις αποφάσεις τους.

Αναφορικά τέλος με τον αγώνα της Κυριακής με την ΑΕΚ, "τα συναισθήματα των χιλιάδων φιλάθλων της Λάρισας που αγαπούν την ομάδα, σέβονται την ιστορία της και παρακολουθούν τους αγώνες της" μέσα κι έξω απ' το γήπεδο, δεν μπορούν παρά να είναι ενιαία και να προσδοκούν τη νίκη των "βυσσινί". Αλίμονο σ' όποιον εξ' αυτών προσδοκά το αντίθετο, ακόμη κι αν πρόκειται για εν δυνάμει στόχους της επικείμενης επιχείρησης face control, που μόνο μηνύματα ενότητας δεν εκπέμπει...!!!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου