30 Απρ 2012

Η τελευταία των… παλαβών! (πρόλογος)



Δεν χρειάστηκε καν να βγει η Κυριακή, για να αντιληφθείτε τελικά τι εννοούσα γράφοντας από προχθές ότι οι «βυσσινί» θα ‘ναι «από Δευτέρα…λιγότεροι»! Η παραίτηση της Δήμητρας Βασιλάκου τόσο απ’ το πόστο της σε δημόσιες σχέσεις και marketing, όσο κι απ’ το Δ.Σ. της ΠΑΕ, συνιστά κάτι πολύ περισσότερο απ’ ό,τι μπορεί επιδερμικά να αντιλαμβάνεται ο καθένας διαβάζοντας την είδηση. Πρόκειται για τον οριστικό αποχαιρετισμό μιας ολόκληρης εποχής της ΑΕΛ, η οποία ξεκίνησε πριν 10 ολόκληρα χρόνια σ’ ένα μπουζουκομάγαζο... Ταυτόχρονα όμως, πρόκειται και για την πιο επιβλητική μαρτυρία της αποκόλλησης της ομάδας απ’ τις ρίζες που έσπειρε στο λαρισινό χώμα εκείνος ο θεοπάλαβος ο Σωτηρούλης, με μια εξίσου παλαβή παρέα ανθρώπων που αγαπούσε και κυρίως, εμπιστεύονταν!


Για όλα αυτά σαφώς και θα γράψω και θα μιλήσω ραδιοφωνικά τις επόμενες μέρες, αφού προηγουμένως όμως έχω πλήρη εικόνα και των αντιδράσεων που θα φέρει η συγκεκριμένη εξέλιξη, την οποία είμαι βέβαιος πως κάποιοι θα σπεύσουν να υποτιμήσουν. Έτσι συμβαίνει συνήθως κι έτσι συμβαίνει κατά κόρον τον τελευταίο καιρό στην ΠΑΕ, η οποία έχει επιδοθεί σε μια πρωτοφανή και απόλυτα αναποτελεσματική προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας. Λόγω, όμως, της προσωπικής μου εμπειρίας στην οργάνωση και λειτουργία της ομάδας, αλλά και γνώσης της υπευθυνότητας και του καημού του καθενός εκεί μέσα για την ΑΕΛ, ουδείς μπορεί να ισχυριστεί απέναντί μου ότι η παραίτηση της κ. Βασιλάκου δεν αποτελεί διπλό και τρίδιπλο πλήγμα σε όλα τα επίπεδα.

Δόξα τω Θεώ, έχω ακόμη σώας τας φρένας για να αντιλαμβάνομαι τι εννοεί η… ποιήτρια όταν γράφει, υπό τις παρούσες συνθήκες, πως «αισθάνομαι ότι δεν μπορώ να προσφέρω πλέον όσα θα ήθελα»! Εν τάχει, ως γεγονός σημαίνει συμβολικά ότι η ονειροπόλα γενιά του «ξαναρχόμαστε» αποτελεί πλέον οριστικά παρελθόν απ’ την ΠΑΕ και ως πνεύμα, ότι μ’ αυτό το καθεστώς που επικρατεί αυτή τη στιγμή και τα μυαλά που κουβαλάει, όπου ήταν να πάμε προς τα πάνω… πήγαμε!!!

Επαναλαμβάνω πως αυτός είναι μόνο ο πρόλογος. Θα ακολουθήσει και κυρίως θέμα… Ως τότε, ως οπαδός, ως πρώην συνεργάτης, ως δημοσιογράφος, αλλά και ως φίλος, επιτρέψτε μου να απευθύνω στην κ. Βασιλάκου (στο όνομα των διαφωνιών και των δημιουργικών καβγάδων μας και στη μνήμη του σπασμένου παρμπρίζ της Χαλκίδας) ένα ευχαριστώ και στην Δήμητρα την ευχή μου να καταφέρνει μ’ ότι καταπιάνεται, όσα κατάφερε με την ΑΕΛ... 

Υ.Γ. Και σχετικά με το δημοσίευμα περί αλλαγής προεδρίας... Ακριβώς, για "αλλαγή προεδρίας" μιλάει, όχι ιδιοκτησίας. Το γράφω γιατί διακρίνω σε πολλούς έναν εμφανέστατο ενθουσιασμό. Όχι ότι δεν μπορεί να είναι κι αυτή μια κάποια λύση. Απλά, να μάθουμε πρώτα πράγματα και κυρίως, πρόσωπα και χαιρόμαστε αργότερα!

5 σχόλια:

  1. ΜΗΝ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙΣ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ. ΜΗΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλεος πια με τις αυθαίρετες ερμηνείες... Αν αυτό καταλαβαίνεις απ' το κείμενο, σημαίνει πως αυτό θες να καταλάβεις! Δεν θα σου αλλάξω εγώ μυαλά... Επειδή όμως διαβάζουν κι άλλοι, το θέμα είναι ότι σήμερα που μιλάμε, η κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα εξώθησε σε παραίτηση το μοναδικό μέλος της ΠΑΕ που συνέδεε την ομάδα με τον επαναπροσδιορισμό και την επιστροφή της στο προσκήνιο, έπειτα απ' τα πέτρινα χρόνια. Ας μάθουμε επιτέλους να αναγνωρίζουμε την προσφορά κάποιου και να προσπαθούμε να δούμε τι λένε πράξεις σαν και τη συγκεκριμένη παραίτηση, τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον της ΑΕΛ...

      Διαγραφή
  2. Νομιζω, οτι αυτη ειναι απωλεια για τη λειτουργια της ΠΑΕ, αλλα ειχαμε αλλες κι αλλες απωλειες. "Ουδεις αναντικαταστατος" λεει... Η κυρια Βασιλακου, πιστευω, πολυ αντεξε. Ας την ευχαριστησουμε για την προσφορα της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πραγματικά είναι απώλεια αυτή της κα Βασιλάκου. Όμως, μήπως υπάρχει και σε κείνη ένα μικρό μερίδιο ευθύνης που κανείς Λαρισαίος επιχειρηματίας δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει το marketing plan της ΠΑΕ ΑΕΛ? Επειδή τυχαίνει να έχω μιλήσει μαζί της επανελλειμένως θα συμφωνήσω απόλυτα με την αποχαιρετιστήρια δήλωσή της "...ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΤΙΠΟΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ...." . Δεν λέω ότι ήταν δική της ευθύνη μόνο, αλλά είναι μια ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ. Εδώ και χρόνια η ΠΑΕ δεν είχε κανένα σοβαρό και ενιαίο marketing plan. Απόδειξη; ΟΛΟΙ οι χορηγοί της ομάδας είναι εξ'ανταλαγής αντικειμένου....Ο νοών ΝΟΕΙΤΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. sto kalo k na min ksana girisi pisw i kyria basilakoy... k arga efige

    ΑπάντησηΔιαγραφή